100 g tofu naturalnego
1 duży ogórek świeży (300 g)
4 małe ogórki konserwowe (100 g)
1 łyżeczka soku z limonki lub pół łyżeczki soku z cytryny
pieprz cytrynowy
Olej, ocet, musztardę i drobniutko posiekaną miętę połączyć w pojemniczku. Tofu pokroić w cienkie plastry, następnie w prostokąty i umieścić w pudełku z marynatą, zamknąć, dobrze potrząsnąć i odstawić na przynajmniej godzinę.
Ogórka obrać i pokroić w ćwierćksiężyce. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę.
Tofu wraz z zawartością pojemniczka wrzucić na rozgrzaną suchą patelnię i podsmażyć porządnie. Połączyć oba rodzaje ogórków z gotowymi grzankami. Posypać pieprzem cytrynowym, skropić sokiem z limonki, dobrze wymieszać.
Nadesłał(a) mathilda,
dnia: 2010-03-08 10:07:50.436
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.