puszka.pl - pysznie!

Cebulowe smażone tofu

Porcja z podanych składników dostarcza 140 kcal.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

100 g tofu naturalnego
1/2 (50 g) cebuli
kapka (pół łyżeczki) oleju kukurydzianego do smażenia

Przygotowanie:

Tofu pokroić w bardzo cienkie plastry. Cebulę zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach albo zblendować na mus. Każdy plaster posmarować musem, ułożyć warstwami w pojemniczku i umieścić w lodówce na przynajmniej godzinę.

Olej rozsmarować na patelni, dobrze rozgrzać i smażyć tofu z obu stron do zarumienienia.
Nadesłał(a) mathilda, dnia: 2010-03-08 09:47:49.203
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: