puszka.pl - pysznie!

Sałatka z selera, jabłek i rodzynek ze śmietaną

Porcja dostarcza 150 kalorii.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

200 g selera
1 jabłko (150 g)
20 g białych rodzynek
15 g rodzynek sułtańskich
50 ml śmietanki sojowej
5 g (1 łyżeczka) nierafinowanego cukru trzcinowego

Przygotowanie:

Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie. Seler i jabłko utrzeć na tarce o dużych oczkach, zasypać cukrem, wymieszać. Kiedy rodzynki będą już miękkie, dodać je do selera z jabłkiem. Dodać śmietankę. Wymieszać.

Schować do lodówki. Jeść następnego dnia albo przynajmniej po kilku godzinach od przyrządzenia.

Wskazówki i uwagi:

Jeśli ktoś zje od razu, nie umrze, ale sałatka naprawdę wiele zyskuje po odstaniu.
Nadesłał(a) mathilda, dnia: Mar 8, 2010
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: