puszka.pl - pysznie!

Buraczkowe tofu

Porcja z podanych składników dostarcza 160 kcal.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

100 g tofu naturalnego
30 g ćwikły z chrzanem
5 ml (1 łyżeczka) oleju kukurydzianego do smażenia

Przygotowanie:

Tofu pokroić w cienkie plastry. Każdy z nich posmarować cienko ćwikłą. Umieścić wszystko w pojemniczku, najlepiej warstwowo i wstawić do lodówki na dwie godziny (można na dłużej).

Na patelni dobrze rozgrzać łyżeczkę oleju i smażyć "zamarynowane" tofu na dużym ogniu, po pięć minut z każdej strony.
Nadesłał(a) mathilda, dnia: 2010-03-08 09:46:15.139
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: