40 g papryki
40 g groszku z puszki
troszkę musztardy
szczypta ulubionych ziół
sos pomidorowy: 100 ml przecieru pomidorowego
zioła
czosnek
Przygotowanie:
Tofu pokroić w słupki, umieścić w pojemniczku, posypać obficie pieprzem kajeńskim, zamknąć pojemniczek i dobrze nim potrząsnąć, żeby tofu oblepiło się przyprawą. Na patelni dobrze rozgrzać łyżeczkę oleju, wrzucić rozmaryn, posmażyć chwilę, dodać tofu, smażyć około pięciu minut, mieszając. Zmniejszyć ogień do minimum i zostawić.
Paprykę pokroić, wymieszać z groszkiem, musztardą i ziołami.
Składniki sosu wymieszać i odparować na patelni.
Chlebek przekroić na pół, wnętrze każdej połówki wysmarować ciepłym sosem, wymościć sałatą i naładować tofu i warzywami.
Nadesłał(a) mathilda,
dnia: 2010-03-08 09:37:32.424
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.