1 spora marchewka
2 łyżki oliwy
mała garść rodzynek
sok z połówki niedużej cytryny
cynamon (dwie duże szczypty)
imbir w proszku (mała szczypta)
mała łyżeczka miodu lub syropu klonowego (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Rodzynki zalać wrzątkiem. Obrać marchewkę i zetrzeć na drobnej tarce. Dodać oliwę, sok z cytryny, cynamon i imbir. Rodzynki odłowić z wrzątku i dorzucić do reszty. Spróbować, jeśli jest za mało słodkie, dodać miód albo syrop klonowy. Dokładnie wymieszać. The end :)
Wskazówki i uwagi:
Najlepiej zrobić kilka godzin wcześniej (albo wieczorem i zabrać następnego dnia do pracy), żeby się "przegryzło". Cudownie smakuje zagryzana grahamką z masłem orzechowym (ale sama też :))
Nadesłał(a) madziaq,
dnia: 2010-03-05 17:04:21.129
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.