puszka.pl - pysznie!

Pulpety – kotlety sojowe z okary (miazgi sojowej)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 szklanki mąki pszennej razowej
kilka łyżek mąki ziemniaczanej
okara - miazga sojowa pozostała z robienia mleka sojowego
sól
przyprawy wg. uznania
olej do smażenia lub bulion do obgotowania pulpetów

Przygotowanie:

Mąkę pszenną razową zalać gorącą wodą, dodać kilka łyżek mąki ziemniaczanej. Dodać miazgę sojową i przyprawy, dokładnie wymieszać. Formować kotleciki lub pulpety.

Smażyć na gorącym tłuszczu lub dusić w wywarze warzywnym, obgotować je dokładnie.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Soja - roślina XXI wieku (Zielone Brygady)

Twoje zapiski: