puszka.pl - pysznie!

Bardzo szybka surówka z papryki i selera naciowego z musztardą

Porcja 180g dostarcza 47 kcal.


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 2 osób

1 duża czerwona papryka (150g)
1 średnia żółta papryka (100g)
1 łodyga selera naciowego (100g)
1 łyżeczka musztardy dijon
1 łyżeczka bazylii

Przygotowanie:

Papryki umyć i pozbawić gniazd nasiennych. Seler umyć. Wszystko pokroić w paseczki - im cieńsze, tym bardziej efektownie. Musztardę wymieszać z bazylią, dodać do warzyw. Wszystko porządnie wymieszać.

Wskazówki i uwagi:

Szybka i efektowna sałatka na przyjęcia, czy na co dzień. Można zrobić z większej ilości kolorowych papryk - będzie bardziej kolorowa.
Nadesłał(a) mathilda, dnia: Feb 7, 2010
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: