puszka.pl - pysznie!

Sałata z marchewką, selerem naciowym i kiełkami

Przeszybka potrawa. Świetnie nadaje się jako dodatek do obiadu, czy lekkie danie drugośniadaniowo-lunchowe. Porcja 190g dostarcza 50 kcal.


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 2 osób

100g sałaty (7-8 liści, ja użyłam lodowej)
1 mała marchewka (80g)
1 łodyga selera naciowego
60g kiełków fasoli mung
1 łyżeczka oliwy
2 łyżeczki soku wyciśniętego z cytryny
ulubione zioła (ja dodałam bazylię, oregano, pietruszkę)

Przygotowanie:

Sałatę podrzeć na małe kawałki. Marchewkę utrzeć na drobniutkich oczkach. Seler pokroić w cienkie plasterki. Kiełki pociąć na małe odcinki. Wszystko wrzucić do miski i wymieszać. Oliwę, sok z cytryny i zioła utrzeć w moździerzu, dodać do warzyw, porządnie wymieszać.

Wskazówki i uwagi:

Idea tej sałaty jest taka, że obowiązkowe składniki nie istnieją, no może jest jeden - sałata ;)
Nadesłał(a) mathilda, dnia: Feb 7, 2010
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: