puszka.pl - pysznie!

Sałatka warstwowa z kapustą pekińską

Szybko i pysznie ;)


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

1 kapusta pekińska
puszka kukurydzy z fasolką czerwoną lub pucha tego i tego
cebula (biała i może być czerwona)
2 pomidory
papryka żółta/czerwona (po połowie dawałam)
kilka ogórków kiszonych

jogurt
keczup
sól
pieprz
ew. szczypiorek do ozdoby

Przygotowanie:

Kroimy kapustę pekińską (bez białej części). Na niej warstwowo układamy kukurydzę z fasolką, na to cebulkę pokrojoną w drobną kostkę. Następnie pomidory w plastry, które przyprawiamy pieprzem i solą. Wrzucamy na to pokrojoną w paski paprykę i ogórki kiszone.

Zalewamy wszystko sosem zrobionym z jogurtu naturalnego i keczupu. Na końcu posypujemy świeżym szczypiorkiem jeśli takowy posiadamy :p

Wskazówki i uwagi:

Można dodać do sosu łyżkę majonezu jeśli się chce. Ja wolę tą wersję lajt, wychodzi pycha ;)
Nadesłał(a) Dzik, dnia: 2009-11-06 12:52:46.752
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: