Gotujemy 1 woreczek kaszy owsianej około 25 minut.
W tym czasie gotujemy grysik sojowy 3-5 minut w bulionie. Gotowy grysik odsączamy i wrzucamy go do większej miski. Dodajemy do tego posiekany koperek i pietruszkę (mogą być w przyprawie). Siekamy i smażymy do lekkiego zarumienienia cebulę. Dodajemy ją do naszej miski. Dodajemy również pozostałe przyprawy i jajko. Całość dokładnie mieszamy.
Ugotowaną kaszę dzielimy na pół i jedną z połówek dodajemy do naszej miski. Mieszamy dodając nieco mąki, by całość nabrała odpowiedniej konsystencji.
Dowolnej wielkości porcje obtaczamy w bułce tartej i smażymy aż się zarumieni. Mniam!
Wskazówki i uwagi:
Lekko przypalone również dobrze smakują!
Nadesłał(a) krolikowa,
dnia: 2009-10-22 09:38:48.444
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.