puszka.pl - pysznie!

Papryka z cebulą - słodko-kwaśna sałatka do słoików

Moja mama ją wprost uwielbia. Podczas zimy ta "sałatka" często gości na naszym stole.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 5 osób

1 kg papryki
1 kg cebuli

zalewa:
1 szklanka octu
6 szklanek wody
1 i 1/2 szklanki cukru
2 łyżki soli
listek laurowy
ziele angielskie
goździki

Przygotowanie:

Paprykę kroimy w paski, cebulę w półplasterki. W osobnym garnku przygotowujemy zalewę, następnie wrzucamy warzywa. Całość gotujemy przez 5 minut i przekładamy do słoików. Smacznego!
Nadesłał(a) aisza, dnia: Sep 25, 2009
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: