puszka.pl - pysznie!

Śmietana kokosowo-ryżowa

Super do ciast, smakuje jak rafaello.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 szklanki ugotowanego białego ryżu
15 łyżek wiórków kokosowych (ok 15 dag)
3 łyżki oleju
1 szklanka wody
1-2 łyżki cukru (zależy jak słodkie chcemy)

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wrzucić do pojemnika i zblenderować (zmiksować). Jeżeli jest za mało słodkie, dorzucamy więcej cukru, jeśli natomiast za mało kokosowe w smaku, to dajemy więcej wiórków.

Smacznego:)

Wskazówki i uwagi:

Trzeba pamiętać żeby do wody, gdzie będzie się gotował ryż, nie wrzucać soli, bo wychodzi coś słono-słodkiego, więc masakra nie do zjedzenia:). Trzymać w lodówce.
Nadesłał(a) veganjihad, dnia: Sep 15, 2009
Źródło/autor przepisu: "700 przepisów kuchni wegańskiej"

Twoje zapiski: