puszka.pl - pysznie!

Kotlety z dyni i płatków jęczmiennych


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 niewielkiej dyni
niewielki kawałek selera
ok. 1 szkl. płatków jęczmiennych
sos sojowy
pieprz ziołowy
2 duże ząbki czosnku
mąka żytnia (do panierki)
olej do smażenia

Przygotowanie:

Dynię i selera zetrzeć na najdrobniejszych oczkach tarki, dodać płatki, sos sojowy i pieprz oraz wyciśnięty czosnek. Masa powinna być lekko wilgotna. Odstawić na kilkanaście minut.

Mokrymi dłońmi formować kulki, układać je na talerzu, potem kolejno panierować w mące formując kotleciki i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Nadesłał(a) ~w.d., dnia: Oct 17, 2009
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, Ania D.

Twoje zapiski: