3 łyżki oleju do smażenia
łyżka margaryny [dla wegan olej]
łyżka mąki
3 kromki chleba (na grzanki)
Przygotowanie:
Groch ugotować na półmiękko z odrobiną soli lub kostką warzywną. W tym czasie pokroić w drobną kostkę wszystkie warzywa oprócz pora. Posiekaną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażyć na oleju.
Do podgotowanego grochu dodać cebulkę, pokrojone warzywa i por w całości, dorzucić przyprawy i gotować, aż warzywa zmiękną. Na koniec z margaryny i mąki zrobić zasmażkę i zagęścić zupę.
Kromki chleba pokroić w kosteczkę i podsmażyć na rumiano na łyżce oleju. Podawać z zupą.
Nadesłał(a) ryfka,
dnia: 2009-08-02 16:59:16.465
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.