Mąkę, margarynę, wszystkie żółtka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i cukier puder zagnieść dokładnie łapkami. Część zagniecionego ciasta włożyć do woreczka i do zamrażarki (na kruszonkę).
Białka ubić z 1/2 szklanki cukru. Do ubitej piany dodać budyń w proszku. Truskawki pokroić na połówki.
Blachę wyłożyć papierem. Ciasto rozwałkować i przełożyć do blachy (nie przejmować się jeśli będzie się rozpadać przy przekładaniu, wystarczy posklejać kawałki ciasta palcami :)) Widelcem zrobić dziurki w cieście. Na ciasto poukładać połówki truskawek, zalać pianą z białek i na tarce o grubych oczkach zetrzeć zostawione w zamrażarce ciasto.
Piec około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150 stopni.
Wskazówki i uwagi:
Ciasto nie rośnie zbyt dużo.
Nadesłał(a) ryfka,
dnia: 2009-07-31 18:34:39.711
Źródło/autor przepisu: moja teściowa