Krótko kiszona (małosolna) sałata lodowa
Wykorzystuję ją jako sałatkę do obiadu. Można podać liście w całości (nie wyglądają zbyt pięknie, ale smakują pysznie) lub pokroić w paski.
Rodzaj diety: wegańska & RAW
Składniki:
sałata lodowa (masłowa jest zbyt miękka, ale też pasuje)
woda (ja zalewam gorącą)
przyprawy takie jak do kiszenia ogórków małosolnych:
- chrzan
- koper
- czosnek
- gorczyca
- sól
- itd.
Przygotowanie:
Sałatę przekrawamy na 4 części, wkładamy do garnka do kiszenia. Wkładamy przyprawy, zalewamy porządnie osoloną wodą.
Jak jest ciepło, to po 2 dniach powinna być dobra.
Wskazówki i uwagi:
Można ją zrobić przy okazji kiszenia ogórków małosolnych.
Można też włożyć w słoiki i zagotować na zimę.
Twoje zapiski: