puszka.pl - pysznie!

Lody bananowo-maślankowe

Jak najbardziej nie czuć że banan


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

2 banany mocno dojrzałe
maślanka czekoladowa mrągowska straciatella (ok. pół szklanki)

Przygotowanie:

Banany obieramy ze skórki i w foliowej torebce wrzucamy do zamrażalnika (mogą poleżeć ile wlezie, aż najdzie nas ochota na lody, ale starczy im 2-3 godziny).

Zamrożone banany kroimy na kawałki i miksujemy blenderem. W czasie miksowania dodajemy maślankę do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Wskazówki i uwagi:

Maślanka nadaje lodom super smak, a także ułatwia ich miksowanie.
SMACZNEGO!
Nadesłał(a) Olenika92, dnia: 2009-07-23 10:11:06.065
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: