puszka.pl - pysznie!

Grillowana cukinia z sosem jogurtowym


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

cukinia

sos jogurtowy:
kubek jogurtu naturalnego
natka pietruszki (pół pęczka)
4 łyżki oliwy z oliwek
2-3 ząbki czosnku
łyżeczka soku z cytryny
sól
pieprz

Przygotowanie:

Mieszamy wszystkie składniki sosu i odstawiamy go do lodówki.

Cukinię kroimy na plastry ok. 0,5 cm grubości, posypujemy je solą i pieprzem, a następnie kładziemy na ruszcie od grilla. Pieczemy je z obu stron tak, żeby były złote, a zarazem chrupiące. Podajemy z sosem jogurtowym.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2009-07-18 17:19:53.353
Źródło/autor przepisu: gotowanie.onet.pl autor: oper1

Twoje zapiski: