5-6 ziemniaków
4 marchewki
1 pietruszka
średni seler
4-6 jajek
4 ogórki kiszone średniej wielkości
duży por
puszka groszku
majonez
sól
biały pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i seler umyć i ugotować w skórkach. Po ugotowaniu wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować na twardo i też pokroić w kosteczkę, podobnie jak ogórki kiszone i por. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Wskazówki i uwagi:
Jeśli chcemy aby por był delikatniejszy, możemy po posiekaniu przełożyć go do miseczki, zasypać odrobiną soli lub jarzynki i odstawić na 15 minut.
Warto zrobić sałatkę kilka godzin przed podaniem, albo nawet dzień wcześniej - po przegryzieniu się jest lepsza.
Nadesłał(a) ryfka,
dnia: 2009-07-19 12:23:22.044
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.