ryż (jedna porcja)
sól
1 łyżka masła lub oleju
1 jabłko
garść rodzynek
mała garść wiórków kokosowych
mała garść zmiażdżonych orzechów
2 pokruszone herbatniki
1 łyżeczka cukru (u mnie brązowy)
1/2 łyżeczki cukru waniliowego
cynamon (ile kto lubi)
opcjonalnie:
- pokrojony w plastry banan, ananas lub brzoskwinia z puszki
- suszone morele lub inne owoce
- wiórki czekoladowe
Przygotowanie:
Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, opłukać. Włożyć do tego samego garnka, dodać masło (lub olej), starte jabłko i resztę składników. Podgrzewać chwilę na małym ogniu.
Nadesłał(a) ryfka,
dnia: 2009-07-12 20:39:25.427
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.