puszka.pl - pysznie!

Surówka z truskawek i szpinaku z octem balsamicznym


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

pokrojone na ćwiartki truskawki
podarte na kawałki liście szpinaku
ew. pestki słonecznika

sos:
dwie łyżki oleju z pestek winogron
jedna łyżka octu balsamicznego
płaska łyżeczka miodu lub słodu
płaska łyżeczka musztardy (najlepiej Dijon)

Przygotowanie:

Składniki łączymy ze sobą, zostawiamy na kwadrans do 'przegryzienia'. Można dodać pestki słonecznika (po kilku minutach we wrzątku będą właściwie jak świeże!).

Wskazówki i uwagi:

W/w sos pasuje również doskonale do rukoli.
Nadesłał(a) Kuna, dnia: 2009-07-04 12:44:43.153
Źródło/autor przepisu: Kitten, wegedzieciak.pl

Twoje zapiski: