puszka.pl - pysznie!

Marchew na ciepło

Bardzo prosta, a jaka pyszna!


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

marchew
sól
cukier
margaryna i mąka na zasmażkę
(lub w wersji wegańskiej olej zamiast margaryny)

Przygotowanie:

Ilość marchewki zależy od ilości porcji, przy czym trzeba pamiętać, że marchew "kurczy się" przy gotowaniu.

Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, zalać wodą do połowy i ugotować pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i cukrem, ilość zależy od tego, jak bardzo słodkie są marchewki.
Gdy marchew jest już miękka, odlać wodę zostawiając trochę na dnie. Zrobić zasmażkę i zagęścić całość.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2009-06-20 12:51:21.913
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: