puszka.pl - pysznie!

Sos pieczarkowy z parmezanem

Ja najbardziej lubię do kopytek lub klusek śląskich, ale nadaje się do wszystkiego - do makaronu, ziemniaków czy kaszy.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 3 osób

200g pieczarek
cebula
1 ząbek czosnku
50g sera parmezan
300ml śmietanki kremówki
2 łyżki świeżo pokrojonej natki pietruszki
sól
pieprz
szczypta curry (najlepsza tikka masala)
olej do smażenia

Przygotowanie:

Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać olej i przez 2 minuty smażyć cebulę i przeciśnięty czosnek. Dodać pieczarki. Doprawić, gdy grzyby puszczą wodę i smażyć, aż woda prawie w całości odparuje.
Dodać śmietankę, parmezan i natkę, zamieszać. Dusić jeszcze minutkę.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2009-06-10 14:03:39.438
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: