puszka.pl - pysznie!

Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym

Podawać jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

500g fasolki szparagowej
łyżka masła
150ml słodkiej śmietanki
mała cebula
2 ząbki czosnku
3 łyżki bułki tartej
sól
pieprz

Przygotowanie:

Fasolkę ugotować; ważne, aby po ugotowaniu fasolka była lekko twarda, żeby nam się nie rozgotowała podczas dalszej obróbki.

Dodać do niej masło, śmietankę, pokrojoną drobno cebulę i przeciśnięty czosnek. Doprawić do smaku i chwilę dusić pod przykryciem na małym ogniu.

Na osobnej patelni uprażyć bez tłuszczu bułkę tartą i dodać ją do fasolki. Dokładnie wymieszać i poddusić jeszcze chwilę.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2009-05-27 12:03:23.035
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: