Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym
Podawać jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:
dla 1 osoby
500g fasolki szparagowej
łyżka masła
150ml słodkiej śmietanki
mała cebula
2 ząbki czosnku
3 łyżki bułki tartej
sól
pieprz
Przygotowanie:
Fasolkę ugotować; ważne, aby po ugotowaniu fasolka była lekko twarda, żeby nam się nie rozgotowała podczas dalszej obróbki.
Dodać do niej masło, śmietankę, pokrojoną drobno cebulę i przeciśnięty czosnek. Doprawić do smaku i chwilę dusić pod przykryciem na małym ogniu.
Na osobnej patelni uprażyć bez tłuszczu bułkę tartą i dodać ją do fasolki. Dokładnie wymieszać i poddusić jeszcze chwilę.
Twoje zapiski: