puszka.pl - pysznie!

Sos z natki pietruszki

"Ten wyśmienity sos znakomicie smakuje z gotowaną marchewką, smażonymi ziemniakami, zielonym groszkiem lub białymi szparagami"


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 mała cebula
1 łyżka margaryny
1 duży pęczek natki pietruszki
1/2 szklanki bulionu warzywnego
150g śmietanki
4 łyżki orzeszków piniowych lub włoskich
sól
biały pieprz

Przygotowanie:

Cebulę drobno pokroić, a następnie poddusić na margarynie. Pietruszkę posiekać, dodać do cebuli i razem poddusić.
Wlać bulion i śmietankę, wymieszać i gotować przez 5 minut.
Orzeszki uprażyć na patelni bez tłuszczu, dodać do sosu.
Sos zmiksować, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: May 13, 2009
Źródło/autor przepisu: "Kolekcja dobrej kuchni"

Twoje zapiski: