puszka.pl - pysznie!

Wiatrówka

Danie "na winie" tzn. co się pod rękę nawinie :) A nazwę wymyślił mój mąż parę godzin po spożyciu tego dania mając na uwadze efekty jakie wywołuje :D


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

125 g kaszy gryczanej
125 g kaszy jęczmiennej
(lub 250 g jednej z tych dwóch kasz)
główka białej kapusty
200 g pieczarek
cebula
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
majeranek

Przygotowanie:

Kaszę ugotować. Kapustę dość drobno posiekać (np. w kosteczkę), zalać wodą, dodać soli i ugotować do miękkości. Pieczarki i cebulę posiekać i usmażyć z przyprawami.

Powyższe składniki wymieszać ze sobą dodając koncentrat pomidorowy i doprawiając do smaku.

Wskazówki i uwagi:

Ostatnio wiatrówkę polałam sosem z przepisu Gaby: kalafior w sosie Aurora. Była jeszcze lepsza!
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2009-05-07 23:22:59.157
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: