puszka.pl - pysznie!

Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

makaron łazanki
kapusta kiszona
pieczarki
cebula
sól
pieprz
majeranek

Przygotowanie:

Makaron ugotować. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę drobno posiekać, oba składniki usmażyć z przyprawami. Kapustę ugotować.

Wszystkie składniki wrzucić do jednego gara i dokładnie wymieszać doprawiając do smaku. Łazanki powinny być mocno pieprzne z wyraźnym posmakiem majeranku.

Wskazówki i uwagi:

Czasem makaron łazanki zastępuję kokardkami, bo łazanki lubią się sklejać przy gotowaniu. Ew. do wody na łazanki można wlać trochę ojeju i wtedy makaron nie będzie się sklejał.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: May 3, 2009
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: