puszka.pl - pysznie!

Buraczki na ciepło, zabielane smietaną


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

buraki (ilość zależy od tego dla ilu osób przygotowujemy obiad)
2 łyżki margaryny
sól
łyżka mąki
2 łyżki gęstej śmietany

Przygotowanie:

Buraki ugotować w skórce (ścinając tylko końcówki). Po ugotowaniu obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Usmażyć na margarynie, na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Dodać sól. Gdy buraki są już całkiem miękkie dodać łyżkę mąki i dwie łyżki gęstej śmietany. Dokładnie wymieszać. Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: Apr 29, 2009
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: