puszka.pl - pysznie!

Sznycel jarski - hit baru mlecznego na Marszałkowskiej

W "Prasowym" podają kotleta z surówką z marchewki i porów ze śmietaną i usmażonym jajkiem. Zajadam się tym już od dwóch lat!


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

3 duże ziemniaki, ugotowane
1 duża cebula
jajko
mąka
sól
pieprz
olej do smażenia
bułka tarta

Przygotowanie:

Cebulkę kroimy w kostkę, smażymy na rumiano na patelni. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, wrzucamy do miski razem z ostudzoną cebulą, doprawiamy, dodajemy jajko i trochę mąki - ciasto musi mieć odpowiednią konsystencję, żeby łatwo wyrabiało się z niego kotlety. Wszystko mieszamy, formujemy sznycle, które obtaczamy w bułce tartej i podsmażamy na rumiano.
Nadesłał(a) zosia, dnia: Apr 22, 2009
Źródło/autor przepisu: Bar mleczny "Prasowy" na Marszałkowskiej w Warszawie

Twoje zapiski: