Sałatka chili z makaronu sojowego lub ryżowego, czyli pycha danie
Pyszna i sycąca sałatka dla tych, którym zależy na czasie. Nie przejmować się, że tofu się rozlatuje, bo dzięki temu papryka i makaron są nim smakowicie oblepione :)
paczka makaronu sojowego albo tajskiego (ryżowego)
jedna papryka czerwona/ zielona/ żółta
tofu sałatkowe
słodki sos chili
ew. trochę szczypiorku do posypania
Przygotowanie:
Paprykę i tofu kroimy w kostkę, po czym mieszamy je z ugotowanym makaronem. Polewamy wszystko sosem (dosyć oszczędnie, najlepiej zacząć od łyżki stołowej i sprawdzić jak smakuje po wymieszaniu),
posypujemy szczypiorkiem i zajadamy.
Wskazówki i uwagi:
Makaron tego typu zawsze po ugotowaniu kroję nożyczkami, bo inaczej źle się miesza z innymi składnikami.
Nadesłał(a) sztere,
dnia: 2009-02-14 04:40:24.02
Źródło/autor przepisu: z butelki słodkiego sosu chili Tao Tao