ziemniaki
1 średniej wielkości cebula
5-6 ząbków czosnku
1 czubata łyżeczka majeranku
2 łyżki oleju roślinnego
pieczarki, boczniaki lub grzyby shii-take (niekoniecznie)
Przygotowanie:
Cebulę i czosnek obrać i razem drobno posiekać. Wymieszać w miseczce lub niewielkim talerzyku z majerankiem i olejem.
Ziemniaki obrać, ułożyć każdy na osobnym kawałku folii aluminiowej. Dodać po 0,5-1 łyżeczce mieszaniny cebuli i czosnku.
Do każdego ziemniaka można dodać pieczarkę lub inne grzyby.
Zawinąć i grillować (lub piec w popiele lub piekarniku kuchennym) 15-20 minut. Odwrócić i grillować jeszcze przez 5 min.
Wskazówki i uwagi:
Podane czasy są orientacyjne, bo zależą od temperatury pieczenia i gatunku ziemniaków.
Nadesłał(a) Gandalf,
dnia: 2000-06-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Zmodyfikowany z pl.rec.kuchnia