puszka.pl - pysznie!

Dip z awokado i serka wiejskiego (do warzyw i chipsów)

Dip idealnie się sprawdza na przyjęciach, jest szybki i łatwy w przygotowaniu :)


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 dojrzałe awokado
1 opakowanie serka wiejskiego
ok. 1 łyżki posiekanej natki pietruszki
1/2 cytryny
sól
pieprz

Przygotowanie:

Awokado umyć, obrać, przekroić na pół, wyjąć pestkę, pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Dodać drobno posiekaną natkę pietruszki i cały serek wiejski. Zmiksować na jednolitą masę (aż nie będzie grudek). Doprawić do smaku.

Aby dip nam nie ściemniał należy skropić go sokiem z cytryny. Udekorować listkami pietruszki.

Wskazówki i uwagi:

Do dipu możemy podać chipsy, nachos oraz warzywa pokrojone w słupki, np.: marchewki, ogórki, ugotowane ziemniaki.
Nadesłał(a) szatanowa, dnia: Dec 28, 2008
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: