3 łyżki okary (miazgi pozostałej po robieniu mleka sojowego)
wielkości pięści różyczka brokuła
średnia pieczarka
ok. łyżeczki oleju z pestek winogron
łyżeczka czarnej gorczycy
łyżka sosu sojowego
1/2 łyżeczki imbiru
świeżo mielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Brokuł i pieczarkę oczyścić i umyć. Brokuł rozdrobnić na małe różyczki, a pieczarkę pokroić w cienkie plasterki. Na patelnię wlać olej, wsypać gorczycę, chwilę smażyć.
Gdy gorczyca zacznie podskakiwać, wrzucić okarę i jeszcze chwilę smażyć. Dodać brokuła i pieczarkę, wlać sos sojowy, wsypać przyprawy i jeszcze chwilę trzymać na ogniu.
Nadesłał(a) Shaera,
dnia: 2008-12-16 06:05:51.077
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.