puszka.pl - pysznie!

Mus (zupa-krem) z dyni z pomidorem i mlekiem

Rozgrzewająca zupa, niskokaloryczna (100 ml-50 kcal)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

300 g obranej dyni
niewielki pomidor
4 łyżki mleka sojowego
2 łyżki oleju słonecznikowego
1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
sól
cukier
łyżka koperku do posypania

Przygotowanie:

Dynię i pomidora pokroić w kostkę, udusić, przetrzeć przez sitko. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z olejem i mlekiem, dodać do warzyw, wymieszać, zagotować. Przyprawić solą i cukrem. Posypać koperkiem.

Wskazówki i uwagi:

Jest jeszcze lepsza z upieczonym chlebem albo grzankami.
Nadesłał(a) Dziwnograj, dnia: Dec 13, 2008
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: