puszka.pl - pysznie!

Szybka indyjska pasta z soczewicy (z tahini i czosnkiem)

Idealna do kanapek oraz jako dip ;]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 szklanki czerwonej soczewicy
1 łyżka stołowa tahini
4 pieczarki
3 łyżeczki przecieru pomidorowego
2 ząbki czosnku

garam masala
curry
pieprz
sól

Przygotowanie:

Gotujemy soczewicę około 10 min., a w tym czasie kroimy czosnek oraz pieczarki.

Miksujemy pieczarki, przecier pomidorowy oraz czosnek dodając ugotowaną soczewicę. Na końcu dodajemy tahihi. Przyprawiamy do smaku i gotowe!

Wskazówki i uwagi:

Świetne zestawienie smakowe z pomidorem na kanapkach oraz jako dip do marchewki i chipsów.
Nadesłał(a) xgabrielllex, dnia: 2008-12-13 08:27:33.449
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: