puszka.pl - pysznie!

Kotleciki z groszku konserwowego

Szybki obiad studencki z resztek :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 5 osób

dwie puszki groszku zielonego
cebula
niecała szklanka mąki
mniej niż szklanka bułki tartej
oregano
bazylia
pieprz czarny
pieprz ziołowy
czosnek granulowany
sól
olej do smażenia

Przygotowanie:

Groszek zmiksować, dodać odrobinę wody, cebulę, mąkę, bułkę i przyprawy. Uformować w małe burgery czy, jak kto woli, medaliony. Smażyć na głębszym oleju. Proponuję najpierw zrobić próbnego kotleta, zobaczyć czy się nie rozpada i czy dobrze smakuje :)

Wskazówki i uwagi:

Idealnie pasują do makaronu z czosnkiem, oliwą, płatkami migdałowymi i sałatką z pomidorów i do sosu tatarskiego firmy Mosso (przepraszam za kryptoreklamę, ale akurat ten sos jest 100% vegan).
Nadesłał(a) rondel, dnia: Nov 30, 2008
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: