puszka.pl - pysznie!

Sajgonki z ryżem, fasolkami i pieczarkami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

papier ryżowy - może być o różnej średnicy, duży lub mały
ryż
puszka groszku
puszka fasolki
200 g pieczarek
cebula
olej do głębokiego smażenia

Przygotowanie:

Ryż gotujemy. Pokrojoną cebulę smażymy wraz z pokrojonymi pieczarkami. Ryż, cebulę, pieczarki, przepłukaną fasolę i przepłukany groszek łączymy w garnku.

Papier ryżowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i nadziewamy przygotowanym farszem.

Na patelnię wlewamy bardzo dużo oleju - tyle, aby zakrywał sajgonki do połowy. Rozgrzewamy go mocno i wkładamy sajgonki. Gdy się przyrumienią, odwracamy na drugą stronę. Usmażone odkładamy na papier, aby olej odsiąknął.

Wskazówki i uwagi:

Wkładając i odwracając sajgonki należy pilnować, aby się ze sobą nie stykały, bo się pozlepiają.
Nadesłał(a) Wanieczek, dnia: 2008-11-15 21:27:04.303
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: