puszka.pl - pysznie!

Rogalik francuski z nadzieniem brzoskwiniowym


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

kawałek gotowego ciasta francuskiego (ok. 15x15 cm)
1-2 łyżki twarogu
ew. odrobina mąki
mała brzoskwinia z puszki (lub pół)

Przygotowanie:

Z ciasta francuskiego wycinamy kwadrat. Mieszamy ze sobą twaróg i drobno pokrojoną brzoskwinię. Dobrze by było dodać ciut mąki do twarogu, gdyby puścił wodę.

Zawijamy farsz w ciasto i pieczemy ok 15-18 min. w temp. 220 st. C.

Wskazówki i uwagi:

W ten sposób może powstać duży rogal stanowiący posiłek lub małe rogaliki na przekąskę.
Nadesłał(a) Olenika92, dnia: Nov 3, 2008
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: