puszka.pl - pysznie!

Kotlety sojowe z Geldern


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

3 kotlety sojowe,
łyżka mąki kukurydzianej,
3 łyżki wody,
1/4 łyżeczki sody,
ok. łyżeczki oleju z pestek winogron,
1/2 łyżeczki lubczyku,
po 1/4 łyżeczki bazylii i oregano,
sól morska, koncentrat pomidorowy,
mąka pszenna razowa typ 2000

Przygotowanie:

Kotlety sojowe namoczyć w gorącej wodzie. Gdy będą miękkie, odcisnąć z nich wodę, posypać solą z obu stron, jedną stronę posmarować koncentratem pomidorowym i posypać ziołami. Mąkę kukurydzianą dokładnie wymieszać z wodą, szczyptą soli i sodą, zamoczyć kotlety sojowe, stronę z koncentratem pomidorowym opanierować w mące razowej, ponownie zamoczyć w mieszaninie mąki kukurydzianej i wody i obie strony opanierować w mące razowej.

Na małej patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim kotlety z obu stron.
Nadesłał(a) Shaera, dnia: Oct 22, 2008
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: