puszka.pl - pysznie!

Kasza manna bananowa z bakaliami

Na śniadanko w chłodny jesienny dzień.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

1 banan
ok. szklankę wody
łyżka kaszy manny
1/2 łyżeczki cukru waniliowego (zwykłego lub wcale)
ulubione bakalie (ja dałam: chipsy bananowe, suszone banany, rodzynki, żurawinę, daktyle i suszony ananas - wszystkiego filiżankę do espresso)

Przygotowanie:

Banana zmiksować blenderem w małym garnuszku. Dodać szklankę wody. Posłodzić wg uznania, wrzucić bakalie. Zagotować. Łyżkę kaszy manny rozmieszać z odrobiną zimnej wody i dodać. Gotować na małym ogniu aż będzie wrzeć. Przelać do miseczki. Dmuchać na gorące :) i jeść ze smakiem.

Wskazówki i uwagi:

Z początku banan może się wydawać dziwny, ale nie zrażamy się i przygotowujemy potrawę dalej.
Nadesłał(a) Olenika92, dnia: Sep 30, 2008
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: