puszka.pl - pysznie!

Faszerowane jajka w trzech kolorach

Świetna przystawka na Wielkanoc i nie tylko.


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 10 osób

12 jajek
marchewka (jedna duża lub dwie małe)
pół puszki kukurydzy
ok. 3 różyczki brokuła
sól
pieprz
majonez (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Gotujemy jajka, marchewkę i brokuły na twardo. Kroimy jajka na pół i wyciągamy środki.

Żółtka oraz te białka, które się nie udały, miksujemy (najwygodniejszy malakser) i dzielimy na 3 części. Do pierwszej dodajemy marchew, do drugiej kukurydzę, do trzeciej brokuła. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do masy można dodać majonez, ale nie jest to konieczne.

Masy wkładamy do białek i formujemy jajka. Można jeszcze ozdobić majonezem.
Nadesłał(a) Olenika92, dnia: Aug 27, 2008
Źródło/autor przepisu: "Filipinka" - lekko zmieniony

Twoje zapiski: