puszka.pl - pysznie!

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i ogórkiem kiszonym

Prosta, szybka (jeśli ma się blender lub malakser), smaczna i sycąca.


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 1 osoby

liść czerwonej kapusty
kiszony ogórek
jabłko
cebula
natka pietruszki
sól
pieprz
zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Czerwoną kapustę miksujemy (szatkujemy) na konsystencję bułki tartej, to samo robimy z cebulą i natką. Zmniejszamy prędkość blendera i tniemy jabłko na małe kawałki. Ogórek kroimy w plastry (ew. półplastry). Wszystko mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Wskazówki i uwagi:

Podawać wg uznania. Równie dobra sama, jako środek na wielkie łakomstwo - bardzo sycąca.
Nadesłał(a) Olenika92, dnia: 2008-08-22 20:45:07.181
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: