Świetny sposób na niepotrzebny farsz na kotlety z ciecierzycy.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:
dla 1 osoby
patison
nadzienie na kotlety z ciecierzycy (zmiksowana ciecierzyca, marchewka, cebula)
odrobina "różowego sosu" (trójkącik serka topionego, łyżka jogurtu, trochę ketchupu)
Przygotowanie:
Odkrajamy górkę od patisona i wydrążamy obie strony. Napełniamy farszem i dodajemy sosu (ew. sosem polewamy gotową potrawę). Zamykamy - farsz nie może wychodzić - dodatkowo spinamy wykałaczkami i gotujemy na parze aż zmięknie. Pycha!
Wskazówki i uwagi:
Dobrze jest tę potrawę przygotować wcześniej i odgrzać na parze, wtedy na pewno patison będzie miękki.
Nadesłał(a) Olenika92,
dnia: 2008-07-16 05:22:03.281
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.