puszka.pl - pysznie!

Nadziewany patison - pychota

Świetny sposób na niepotrzebny farsz na kotlety z ciecierzycy.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

patison
nadzienie na kotlety z ciecierzycy (zmiksowana ciecierzyca, marchewka, cebula)
odrobina "różowego sosu" (trójkącik serka topionego, łyżka jogurtu, trochę ketchupu)

Przygotowanie:

Odkrajamy górkę od patisona i wydrążamy obie strony. Napełniamy farszem i dodajemy sosu (ew. sosem polewamy gotową potrawę). Zamykamy - farsz nie może wychodzić - dodatkowo spinamy wykałaczkami i gotujemy na parze aż zmięknie. Pycha!

Wskazówki i uwagi:

Dobrze jest tę potrawę przygotować wcześniej i odgrzać na parze, wtedy na pewno patison będzie miękki.
Nadesłał(a) Olenika92, dnia: 2008-07-16 05:22:03.281
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: