puszka.pl - pysznie!

Makaron z sosem pieczarkowo-cebulowym

Bardzo proste i szybkie danie.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

ilości na dużą porcję
pół paczki makaronu np. rurki, wstążki, świderki itp.
15 pieczarek
5 cebul
trochę jogurtu (w wersji wegańskiej - jakieś mleczko/ śmietana wegańska)
trochę mąki do zagęszczenia, np. sojowej (niekoniecznie)
koperek
sól
pieprz

Przygotowanie:

1. Zagotować wodę na makaron, ugotować makaron w osolonej wodzie.
2. Umyć/ wyczyścić/ obrać pieczarki, pokroić w plasterki. Usmażyć na patelni.
3. Pokroić w kosteczkę cebule. Dodać do pieczarek jak puszczą sok. Poddusić.
4. Dodać jogurtu, posiekany koperek, doprawić do smaku.
5. Włożyć na talerz makaron i polać sosem, albo do sosu dodać makaron, wymieszać i nałożyć na talerz ;)

Wskazówki i uwagi:

Smacznego!
Nadesłał(a) bułek, dnia: Jun 19, 2008
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: