puszka.pl - pysznie!

Zupa z pomidorów i banana


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

2 średnie pomidory
mała cebula
średni banan
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1/4 szkl. mleka sojowego
łyżeczka mąki ziemniaczanej
sól
świeżo mielony czarny pieprz
ok. łyżeczki oleju z pestek winogron
2 łyżeczki wiórków kokosowych do posypania

Przygotowanie:

Pomidory umyć, sparzyć, obrać i pokroić w kostkę. Do małego garnka wlać szklankę wody, wrzucić pomidory, wsypać 1/4 łyżeczki soli, rozgotować.

W małym garnku rozgrzać olej, wrzucić drobno posiekaną cebulę, chwilę smażyć, dodać pokrojonego w plasterki banana i jeszcze chwilę smażyć. Wlać rozgotowane pomidory, zagotować, dodać koncentrat pomidorowy.

Mleko sojowe dokładnie wymieszać z mąką ziemniaczaną, wlać do zupy, przyprawić i ogrzewać, aż zupa zgęstnieje. Przed podaniem posypać kokosem
Nadesłał(a) Shaera, dnia: Mar 19, 2008
Źródło/autor przepisu: Przepis opracowany na podstawie sieciowego ^.-

Twoje zapiski: