1 łyżka mąki kukurydzianej
szczypta soli
3 łyżki wody
różyczka brokuła wielkości pięści
liść kapusty pekińskiej
2 cm białej rzodkwi
1/2 małej marchewki
5 cm pora
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka musztardy z całymi ziarenkami gorczycy
1 łyżeczka octu ryżowego
1 łyżeczka sosu sojowego
ok. 1/2 łyżeczki oleju sezamowego
Przygotowanie:
Do mąki kukurydzianej wsypać sól i dokładnie wymieszać z 3 łyżkami wody. Małą patelnię rozgrzać, wlać ciasto, szybko poruszając patelnią, żeby rozprowadziło się po całej jej powierzchni. Gdy boki naleśnika zaczną odchodzić od patelni, przewrócić go na drugą stronę, a gdy przestanie przywierać do patelni, przełożyć na talerzyk i pokroić na małe kawałki.
Warzywa oczyścić i umyć. Brokuł rozdrobnić na małe różyczki, liść kapusty pekińskiej pokroić w kostkę, marchewkę i rzodkiew w słupki, a por na cienkie plasterki.
Warzywa wymieszać, dodać koncentrat pomidorowy, musztardę i ocet ryżowy, przyprawić, dodać pocięty naleśnik, wlać olej sezamowy i dokładnie wymieszać.
Nadesłał(a) Shaera,
dnia: 2008-03-24 09:01:06.962
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.