puszka.pl - pysznie!

Tofu wędzone w sosie pomidorowym z jabłkiem i cebulą


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

100 g wędzonego tofu
małe jabłko
średnia cebula
ok. łyżeczki oleju z pestek winogron
2 łyżki koncentratu pomidorowego
łyżeczka curry
świeżo mielony czarny pieprz
sól

Przygotowanie:

Jabłko umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w słupki. Tofu pokroić w kostkę,a cebulę drobno posiekać.

Na małej patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, chwilę smażyć, dodać jabłko, jeszcze chwilę smażyć. Dodać koncentrat pomidorowy i tofu, przyprawić i jeszcze chwilę podsmażać.
Nadesłał(a) Shaera, dnia: Mar 24, 2008
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: