puszka.pl - pysznie!

Gulasz z fasolki i kuskusu


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

1/2 małej, zielonej papryki,
1/4 szkl. czerwonej fasoli z puszki,
mały pomidor,
łyżka kaszy kuskus,
mała drobno posiekana cebula,
drobno posiekany ząbek czosnku,
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
3/4 szkl. wody,
ok. łyżeczki oleju z pestek winogron,
łyżeczka sosu sojowego,
szczypta chili,
1/2 łyżeczki mielonego kminku,
łyżeczka oregano,
sól

Przygotowanie:

Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Pomidora umyć, sparzyć, obrać i pokroić w kostkę.

Na patelnię wlać olej, wrzucić cebulę, chwilę smażyć, dodać czosnek i paprykę i jeszcze chwilę smażyć.

Wsypać przyprawy, dodać koncentrat pomidorowy, wlać wodę i sos sojowy, wrzucić pomidora i fasolę, chwilę gotować, wsypać kuskus i gotować, aż będzie miękki.
Nadesłał(a) Shaera, dnia: Mar 24, 2008

Twoje zapiski: